Ахметов придивляється до Південної Кореї

Вівторок, 6 жовтня 2009, 18:35

Представники найбільшого сталевиробника у Південній Кореї - компанії Posco - підписали меморандум про взаєморозуміння і співпрацю з групою "Метінвест" Ріната Ахметова.

Підписання меморандуму, який став початком вивчення можливостей та здійснення взаємовигідного співробітництва, відбулося у вівторок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Метінвеста".

"Масштаб співробітництва визначає обмін інформацією про загальний стан металургійної галузі в обох країнах, тенденції світового ринку сталі, а також можливий обмін ноу-хау та іншою технічною інформацією про гірничодобувне та сталеплавильному виробництво", - ідеться у повідомленні.

При цьому наголошується, що в найближчому майбутньому планується створення спільної робочої групи з обговорення перспективних можливостей.

Реклама:

Взаємний інтерес становлять можливі науково-дослідні проекти зі спільного використання сировинних ресурсів, виробництва та реалізації високоякісного сталевого прокату, труб тощо.

Раніше ЗМІ повідомляли про намір компанії Posco інвестувати в металургійні та залізорудні проекти, а також в суднобудування в Україні.

Представники компанії в Україні зустрілися з президентом Віктором Ющенком, а також мають намір зустрітися з прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Підприємства групи виробляють 10,8 млн. тонн сталі на рік, понад 5 млн. тонн коксу і більше 40 млн. тонн залізорудної сировини на рік. До групи входять 23 підприємства.

У Європі "Метінвест" представлений двома прокатними підприємствами в Італії - Ferriera Valsider і Trametal, а також прокатним заводом Spartan UK у Великобританії. Завершується процедура приєднання болгарського Promet Steel.

У кінці квітня 2009 року група повідомила про купівлю 100% американської UnitedCoalCompany з доходами понад 500 млн. доларів на рік.

Головною компанією групи виступає нідерландська Metinvest BV. Акціонерами "Метінвесту" є донецьке ЗАТ "СКМ" (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%). Керуючою компанією групи "Метінвест" є ТОВ "Метінвест Холдинг".

Компанія Posco є найбільшим виробником сталі в Південній Кореї та одним з найбільших - у світі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: