"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада дала Ющенку три дні на підписання закону про гроші для Євро-2012

Вівторок, 6 жовтня 2009, 15:38

Верховна рада дала президенту Віктору Ющенку три дні на те, щоб підписати Закон про фінансування Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Відповідну постанову про забезпечення виконання конституційної процедури набрання чинності Закону "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України" депутати ухвалили 262 голосами, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

У випадку, якщо Ющенко не підпише закон, документ буде опублікований за підписом голови Верховної ради Володимира Литвина.

"Верховна рада просить президента визначитися протягом трьох днів. Якщо президент протягом трьох днів не приймає рішення, тоді вступає в дію ч.2 постанови Верховної ради про доручення голові Верховної ради підписати відповідний Закон", - пояснив Литвин суть прийнятої постанови.

Реклама:

Як повідомлялося, 4 вересня президент Віктор Ющенко повторно застосував право вето до Закону "Про внесення змін до Закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України", який передбачає виділення 9,8 млрд. гривень доходів НБУ на фінансування програм з підготовки до Євро-2012.

Глава держави тим самим застерігає від використання емісійних механізмів в умовах економічної кризи.

Попереднє президентське вето на цей документ було подолано на позачерговому засіданні Верховної ради 21 серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!