Світові банки домовилися про порятунок фінансової системи Європи

Понеділок, 5 жовтня 2009, 20:52

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і група установ Світового банку (СБ) домовилися про виділення до 24,5 млрд. євро в 2009-2010 роках на підтримку економіки Центральної та Східної Європи.

Про це в понеділок було заявлено в Стамбулі на спільній зустрічі керівників цих трьох провідних фінансових інститутів, пише газета "Дело".

У прес-релізі ЄБРР сказано, що під час представлення в економічній столиці Туреччини першої доповіді про спільне співробітництво три банку заявили про неприпустимість самозаспокоєності на шляху протистояння кризовим явищам.

Гроші будуть адресно спрямовані на підтримку стабільності банківської системи та на кредитування реального сектора економіки в Центральній і Східній Європі.

Реклама:

ЄБРР, ЄІБ та СБ також зобов'язалися провести спільну оцінку фінансових потреб великих банківських груп і швидко надати їм координовану допомогу.

Ці дії трьох банків будуть здійснюватися за тісної співпраці з Міжнародним валютним фондом, Єврокомісією та Європейським центральним банком.

Вони також будуть покликані полегшити практичне здійснення контролю за кризовими явищами і сприяти зміцненню євроінтеграції у відповідності з цілями і завданнями Віденської координаційної ініціативи ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: