Тимошенко підтримає селян ще одним мільярдом

Понеділок, 5 жовтня 2009, 19:57

Кабінет міністрів має намір виділити зі Стабілізаційного фонду державного бюджету на підтримку агропромислового комплексу 1,218 млрд. гривень.

Відповідний проект документа уряд доручив підготувати Міністерству фінансів і Міністерству аграрної політики розпорядженням №1175 від 26 серпня, оприлюдненим на офіційному сайті Верховної ради.

Уряд має намір направити, зокрема, на підтримку виробництва продукції тваринництва 256,6 млн. гривень, на здешевлення кредитів підприємствам АПК - 685 млн. гривень, надання кредитів фермерським господарствам - 130 млн. гривень, підтримку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів - 55 млн. гривень.

Крім того, Кабмін доручив Мінфіну, Державній податковій адміністрації і Аграрному фонду протягом місяця відшкодувати експортерам зерна ПДВ за вересень і жовтень по 500 млн. гривень.

Реклама:

Уряд також зобов'язав Мінпаливенерго, Національну комісію регулювання електроенергетики та НАК "Нафтогаз України" розглянути протягом місяця питання про надання підприємствам цукрової галузі можливості розраховуватися за природний газ не за передоплатою, а за фактично спожитий обсяг.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у липні двічі виділяв на підтримку АПК кошти зі Стабілізаційного фонду - 432,4 млн. гривень і 275 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!