"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко знімає облогу з заводу Фірташа

Понеділок, 5 жовтня 2009, 17:33

Кабінет міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики (НКРЕ) знизити ціну на газ для виробника азотних добрив компанії "Рівнеазот" на 16,58%, або на 314,85 гривень за тисячу кубометрів - до 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу Міністерства промислової політики.

Зокрема, Кабмін рекомендує НКРЕ включити "Рівнеазот" у перелік підприємств-виробників азотних добрив, на які поширюється дія постанови комісії №948 від 14 серпня, яким цим підприємствам установлюється ціна на газ у розмірі 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку і витрат на реалізацію імпортного газу).

Крім того, уряд доручив Державній податкової адміністрації забезпечити підприємству відшкодування ПДВ, а Міністерству палива й енергетики й Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" доручено негайно забезпечити поставки газу на підприємство за новими цінами.

Реклама:

Як повідомлялося, 14 серпня НКРЕ знизила граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виготовляють азотні мінеральні добрива, на 16,58%, або на 314,85 гривень за тисячу кубометрів - до 1 584,4 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування й поставку й витрат на реалізацію імпортного газу).

У список підприємств, для яких знижено граничну ціну на газ, увійшли 5 виробників азотних добрив - завод "Азот", "Сіверськодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, "Дніпразот" і "Стирол".

У список не ввійшов ще один виробник цієї продукції (який наразі призупинив виробництво) - завод "Рівнеазот".

Граничну ціну на газ для хімпрому й ГМК на 2009 затверджено в січні НКРЕ на рівні 1 899,25 гривні за тисячу кубометрів (без обліку ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки й витрат на реалізацію газу).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!