"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Заставу за ОПЗ повернули лише росіянам?

Понеділок, 5 жовтня 2009, 14:54

Заставу у розмірі 400 млн. гривень, внесену для участі у конкурсі з продажу "Одеського припортового заводу" (ОПЗ), поки отримав лише один із трьох учасників - російське ТОВ "Азот-Сервіс", яке є "дочкою" ВАТ "СИБУР Холдинг".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у російській компанії.

Згідно з повідомленням, застава була повернена вчасно.

У той же час в українських компаніях - ТОВ "Нортіма" і "Фрунзе-Флора" - заявляють, що до цього часу не отримали назад внесені для участі в конкурсі кошти.

Реклама:

"Станом на 12:00 понеділка гроші нам так і не надійшли", - сказали агентству в "Нортіма".

"Згідно із законом, Фонд (держмайна) зобов'язаний протягом трьох днів повернути заставу. Сьогодні ці три дні пройшли, але гроші назад не надійшли", - повідомив раніше "Українській правді" власник третього учасника конкурсу - компанії "Фрунзе-Флора" - Костянтин Григоришин.

У прес-службі Фонду держмайна агентству в понеділок повідомили, що віддали платіжні доручення до Держказначейства про повернення застави минулого тижня, майже відразу після визнання конкурсу таким, що не відбувся.

У свою чергу, у Держказначействі агентству відзначили, що воно є банком для клієнта, яким у даному випадку виступає ФДМ, і всі операції на клієнтському рахунку є банківською таємницею, а інформація про них може надаватися тільки клієнтові або правоохоронним органам.

"Якщо хто і зможе сказати, то це Фонд держмайна. Він відповідає за свої рахунки. Ми є обслуговуючим банком ... Якщо кошти раптом не перераховані, значить, є якісь причини", - сказали в Держказначействі.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з продажу 99,567% акцій ВАТ "Одеський припортовий завод" 29 вересня відмовилася визнати ТОВ "Нортіма", пов'язане з бізнесменом Ігорем Коломойським і запропонувало за пакет 5 млрд. гривень при стартовій ціні 4 млрд. гривень, переможцем конкурсу.

У свою чергу, "Нортіма" заявила, що буде домагатися в суді укладення договору купівлі-продажу.

Заявки на участь у конкурсі, підкріплені грошовими заставами, зазначені три компанії подали 21 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: