"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Вимпелкому" доведеться продати Beeline?

Понеділок, 5 жовтня 2009, 13:44

Майбутнє контрольованих російським ВАТ "Вимпелком" ЗАТ "Українські радіосистеми" і ТОВ "Голден телеком", які працюють в Україні під брендом Beeline, буде визначений після отримання дозволу на угоду зі злиття російської компанії із ЗАТ "Київстар GSM" з боку Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Про це заявив виконавчий віце-президент Telenor в Центральній і Східній Європі Тор Халворсен, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз акціонери чекатимуть рішення АМКУ. Він повинен визначити, що нам можна робити", - сказав він.

При цьому Халворсен не виключив варіант, що "Вимпелкому" необхідно буде продати українські дочірні компанії, якщо АМКУ дасть відповідну рекомендацію.

Реклама:

"Я думаю, ми легко продамо цей актив (мобільний бізнес в Україні) у разі попиту на нього з боку закордонних компаній", - припустив він.

Халворсен підкреслив, що "Київстар" продовжить роботу в Україні під тим же брендом.

Юридичний радник Telenor в Україні Олексій Дідковський, присутній на прес-конференції, не виключив також варіанти ліквідації українських "дочок" "Вимпелкому".

"Якщо АМКУ накаже позбутися активу й акціонери не зможуть його продати, то щоб не ставити під удар угоду, вони можуть його ліквідувати", - пояснив він.

За словами А. Дідковського, звернення в АМКУ буде направлено вже на цьому тижні. Відповідь на нього очікується протягом 30-60 днів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: