Тимошенко передумала звільняти імпорт енергозберігаючого обладнання від мита

Понеділок, 5 жовтня 2009, 13:35 -

Кабінет міністрів скасував ряд своїх актів, якими регулювалися питання імпорту промисловими підприємствами товарів з метою створення нових підприємств із впровадження енергозберігаючих технологій.

Про це ідеться у повідомленні на урядовому веб-сайті.

Згідно з постановою уряду №1031 від 30 вересня, втратили чинність постанова від 18 березня 2009 року, якою регулювався порядок такого ввезення, і розпорядження майном, а також від 15 квітня про затвердження складу міжвідомчої комісії, яка формувала список підприємств, що звільняються від сплати мита при ввезенні обладнання.

Як повідомлялося, 15 січня Верховна рада, подолавши вето президента, прийняла закон про мінімізацію впливу фінансової кризи на розвиток вітчизняної промисловості, яким, зокрема, дозволявся безмитне ввезення низки обладнання (в тому числі енергозберігаючого).

Реклама:

Закон тимчасово, до 1 січня 2011 року, звільняв від сплати ввізного мита обладнання та комплектуючі окремих товарних груп певними підприємствами, при цьому перелік таких підприємств та обсяги товарів встановлювався Кабінетом міністрів.

Потім президент звернувся з поданням до Конституційного суду, який 14 липня визнав закон неконституційним.

У той же час народні депутати 23 липня зареєстрували новий законопроект, де збережено положення про безмитне ввезення енергозберігаючого устаткування і формуванні Кабміном списку підприємств.

Законопроект був внесений на розгляд Верховної Ради 24 липня, однак на прохання одного з авторів - голови парламентського комітету Наталії Королевської - його розгляд був перенесений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: