"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У "Нафтогазі" скаржаться, що тепловики не повертають 40%

Понеділок, 5 жовтня 2009, 12:10

На сьогоднішній день загальна заборгованість, з урахуванням попередніх років, підприємств теплокомуненерго перед НАК "Нафтогаз України" становить 4,137 млрд. гривень.

Про це заявив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко на селекторній нараді з керівництвом областей з питання підготовки до опалювального сезону, повідомляє агентство "УНІАН".

З цієї суми, за його словами, 700 млн. гривень є пенею і штрафами.

"У нас є деякі складнощі зі списанням пені і штрафів, оскільки це не передбачено безпосередньо законодавством, але ми намагаємося максимально полегшити, скажімо так, долю теплокомуенерго для розрахунків з нами", - сказав Діденко.

Реклама:

Він також зазначив, що з 3,5 млрд. гривень боргів, що залишилися, на 1,2 млрд. гривень - за домовленістю з Ощадбанком - дано гарантії держави.

Діденко зазначив, що в деяких регіонах різниця між розрахунками за тепло населення і розрахунками підприємств ТКЕ з "Нафтогазом" становить 30-40%.

"У НАК "Нафтогаз України" заперечують, що ці гроші йдуть лише на технологічні потреби, на переобладнання енергетичних підприємств", - сказав Діденко.

Він зазначив, що найгірша ситуація з розрахунками з НАК "Нафтогазом" у Києві - заборгованість становить 680 млн. гривень, у Дніпропетровській області - 460 млн. гривень (рівень розрахунків - 37%), Донецькій області - 410 млн. гривень (49%) і Харківській області - 389 млн. гривень.

При цьому Діденко зазначив, що на сьогоднішній день з керівництвом Київської облдержадміністрації досягнута домовленість щодо вирішення питання ліквідації заборгованості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: