"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Президент заважає Тимошенко готуватися до зими?

Понеділок, 5 жовтня 2009, 11:09

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачує президента Віктора Ющенка у перешкоджанні надання Ощадбанку Національним банком України рефінансування в сумі 1,2 млрд. гривень для кредитування підприємств теплокомуненерго.

Про це вона заявила на селекторній нараді з питань підготовки регіонів до опалювального сезону, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"По команді глави держави не проводиться рефінансування Общадбанка на мінімальну суму 1,2 млрд. гривень", - сказала вона.

За словами Тимошенко, це відбувається в той час, коли НБУ виділив понад 20 млрд. гривень на рефінансування комерційних банків, у чому, на думку прем'єра, простежується "певний особистий інтерес керівництва НБУ".

Реклама:

Під час селекторної наради Тимошенко звернулася до глав обладміністрацій з проханням при зустрічі з президентом підняти питання про надання рефінансування Общадбанку для кредитування підприємств ТКЕ.

На думку прем'єра, рефінансування дозволить забезпечити необхідні розрахунки теплокомуненерго з НАК "Нафтогаз України".

"Є повна готовність всієї системи теплокомуненерго, Ощадбанку та НБУ проводити відповідні розрахунки через Ощадбанк", - сказала Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!