"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Погані вісті зі США обвалили ринки акцій

Понеділок, 5 жовтня 2009, 10:07

Фондові індекси США знизилися за підсумками торгів у п'ятницю на негативних статданих з ринку праці, а також через несподіване падіння замовлень промпідприємств.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Безробіття в США у вересні досягло максимального рівня за 26 років - 9,8% у порівнянні з 9,7% місяцем раніше. Результат співпав з очікуваннями аналітиків. Число робочих місць в економіці США в минулому місяці скоротилося на 263 тис., експерти прогнозували менш істотне зниження - на 175 тис.

Крім того, у п'ятницю стало відомо, що замовлення промислових підприємств США у серпні впали на 0,8% у порівнянні з попереднім місяцем, за даними міністерства торгівлі. У той же час аналітики не очікували зміни показника.

Реклама:

Оприлюднені дані ставлять під сумнів стабільність економічного відновлення в країні.

"Інвестори, які очікували V-образного відновлення економіки, будуть розчаровані. На ринку акцій можна знайти ще безліч можливостей, але покладатися на V-подібне відновлення, яке допоможе вашим інвестицій окупитися, більше не можна", - вважає експерт Manning & Nappier Грегорі Вудард.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у п'ятницю знизився на 21,61 пункту (+0,23%) - до 9487,67 пункту.

Standard & Poor's 500 до цього часу зменшився на 4,64 пункту (0,45%), склавши 1025,21 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 9,37 пункту (0,46%) - до 2048,11 пункту.

Підвищення Dow Jones з початку 2009 року становить 8,1%. Індекс S&P 500 додав в цьому році 13,5% і Nasdaq - майже 30%.

Фондові індекси Європи у п'ятницю впали третій день поспіль на 1,2-1,9%, причиною чого стала негативна статистика зі США.

Індекс Dow Jones Stoxx 600 за підсумками дня впав на 1,9%. Таким чином, він завершив торги на мінімальній позначці на закриття ринків за чотири тижні. Індекс опустився на цьому тижні на 2% і завершує "у мінусі" другий тиждень поспіль.

Азіатські індекси падають у понеділок на негативних прогнозах для фондових ринків і слабкій статистиці по американському ринку праці.

Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific опустився у ході торгів на 0,6%. За минулий тиждень цей індикатор втратив 2,8%, що стало максимальним падінням з 21 серпня.

Японський фондовий індекс Topix знизився на 0,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!