"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Долар знижується після засідання "сімки"

Понеділок, 5 жовтня 2009, 09:43

Курс долара продовжує зниження у понеділок, після того, як міністри фінансів і глави центральних банків "групи семи" (G7) у суботу утрималися в комюніке від заяв на підтримку американської валюти.

Курс долара до євро знижувався в понеділок до 1,4637 долара проти 1,4576 долара у п'ятницю в Нью-Йорку, повідомляє агентство Bloomberg.

Ослабленню долара сприяють також очікування, що під час виступів у понеділок-вівторок керівники банків Федерального резерву підтвердять лінію на збереження низьких процентних ставок.

Долар знизився за останні півроку до основних світових валют вже на 14%.

Реклама:

Американський міністр фінансів Тімоті Гайтнер на вихідних запевнив, що Вашингтон зробить "все необхідне" для підтримки довіри до американської валюти і підкреслив, що "для США дуже важливо, щоб долар залишався сильним". Однак ця тема не знайшла відображення в заяві G7, що ринок міг сприйняти це як карт-бланш для подальшого ослаблення американської валюти.

Тим часом єна майже не змінилася в понеділок у порівнянні з п'ятницею.

Міністр фінансів Японії Хірохіса Фудзі на вихідних дав зрозуміти, що уряд країни може провести інтервенції, якщо ринок зайде надто далеко у підвищенні курсу японської валюти.

"Якщо валюти показують надмірні коливання в необ'єктивному напрямку, ми будемо робити кроки", - сказав він.

При цьому міністр не став відповідати на питання, чи стосується нинішньої ситуації з єною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!