"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський відкликав позов про незаконність продажу ОПЗ

Неділя, 4 жовтня 2009, 12:43

ВАТ "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ) відкликало позов з вимогою заборонити продаж ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і участь у ньому російської компанії "Азот-Сервіс" - дочірньої компанії пов'язаного з "Газпромом" холдингу "СИБУР".

Про це повідомив в.о. голови Фонду державного майна Дмитро Парфененко в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, позов було відкликано 1 жовтня.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва в забезпечення цього позову ухвалив припинити проведення конкурсу із продажу ОПЗ, однак ФДМ не став виконувати ухвалу й 29 вересня спробував провести конкурс.

Реклама:

Найбільшу ціну на ньому - 5 млрд. грн.. при стартовій ціні 4 млрд. грн.. -і запропонувало ТОВ "Нортіма", однак конкурсна комісія відмовилася продати ОПЗ за цю ціну. У свою чергу "Нортіма" заявила про намір у суді домогтися укладання договору купівлі-продажу.

"Дніпроазот" і "Нортіма" пов'язані з українським бізнесменом Ігорем Коломойським, однак "Нортіма" спростовує зв'язаність цих підприємств із погляду українського законодавства, підкреслюючи, що Коломойский є лише одним з учасників "Нортіми".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: