Тимошенко і не збиралася продавати шахти?

Неділя, 4 жовтня 2009, 11:09

Рішення Конституційного Суду про заборону відчуження шахт не вплине негативно на ситуацію у вугільній галузі.

Про це заявила прем`єр Юлія Тимошенко на брифінгу в Івано-Франківській області під час пуску першої черги греблі через Бистрицю - Солотвинську, повідомляє агентство  "УНІАН".

"А нам і не потрібно їх відчужувати. Ми зараз виконуємо антикризову програму, яка спрямована на спеціальну ціну на вугілля, на спеціальну програму створення стратегічного запасу вугілля", - сказала Тимошенко.

Прем`єр зазначила, що нині темпи галузі не знижуються, і зарплата шахтарям виплачується.

Реклама:

Як відомо, 1 жовтня КС визнав неконституційними положення постанови Кабміну, яким передбачався продаж 99 державних шахт на аукціонах.

Крім того, прем'єр заявила, що Кабмін має намір на наступному засіданні ухвалити рішення про збільшення фінансування будівництва греблі через Бистрицю - Солотвинську для здачі об`єкту в поточному році.

Будівництво цієї греблі дозволить забезпечити від повені близько 600 житлових будинків села.

"Ми, у порівнянні з плановими, ще збільшимо витрати бюджету цього року. І до кінця року, і місцева влада, і Держводгосп обіцяли повністю побудувати всю цю греблю і захистити ще кілька сіл. Ми обов`язково продовжимо це будівництво і закінчимо його до кінця поточного року", - запевнила Тимошенко.

Вона підкреслила, що всі протиповеневі заходи, і особливо програма "Тиса", фінансуються в повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: