"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Металургам і хімпрому продовжили тарифні канікули

Субота, 31 жовтня 2009, 11:29

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) продовжила мораторій на підвищення роздрібних тарифів для металургів і хімпрому до грудня 2009.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в НКРЕ в п'ятницю.

Таким чином, роздрібні тарифи на електроенергію для ГМК і хімпрому, незважаючи на прийняте 26 жовтня комісією рішення про збільшення з 1 листопада роздрібних тарифів 3,8-4,9%, залишаться на рівні, зафіксованому в жовтні 2008 року.

Роздрібні тарифи на електроенергію в жовтні 2008 року для споживачів першого класу напруги були затверджені на рівні 42,21 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ), для споживачів другого класу напруги - 56,24 коп. за 1 кВт-год (без ПДВ).

Реклама:

Як повідомлялося, уряд постановою № 925 від 14 жовтня 2008 року ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонувало НКРЕ припинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була прийнята на період до кінця 2008 року, однак наприкінці грудня ії дія була продовжена на перший, другий і третій квартали.

На початку листопада міністр промислової політики Володимир Новицький повідомив, що уряд пролонгував і на четвертий квартал 2009 року дію постанови.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: