Євросоюз хоче надати Україні 500 мільйонів євро

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 15:57

Європейська комісія запропонувала Раді ЄС надати Україні макрофінансову допомогу у формі позики розміром до 500 млн. євро.

Про це йдеться в повідомленні Євросоюза.

Ця допомога надаватиметься на підтримку реалізації програми, погодженої українським урядом з Міжнародним валютним фондом, що спрямована на підтримку України в часи глобальної кризи.

В повідомленні говориться, що фінансування здійснюватиметься двома частинами, у разі виконання умов програми.

Реклама:

Допомога надаватиметься для підтримки реалізації програми, погодженої українським урядом з Міжнародним валютним фондом (МВФ), за умови її виконання.

Запропоноване фінансування доповнить фінансові ресурси, які надаються Європейським Союзом у формі програм бюджетної підтримки в рамках Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства (ЄІСП).

Інші міжнародні донори, такі як Світовий банк та Європейський банк реконструкції та розвитку, підтримують зусилля України, спрямовані на пристосування до нових економічних умов, зазначається в повідомленні.

Макрофінансова допомога є винятковим антикризовим інструментом ЄС, яким можуть скористатися країни-сусіди ЄС. Він надається за умови виконання програми співпраці країни з МВФ та доповнює її, кажуть в Євросоюзі.

Спроможність МВФ надавати допомогу країнам, що опинились у складній фінансовій ситуації, значно посилюється участю країн-членів ЄС та інших членів МВФ.

ЄС нещодавно прийняв рішення про надання МВФ 125 млрд. євро, що складає 35% від зростання позикової спроможності МВФ - з 250 млрд. до 750 млрд. доларів.

Фінансування макрофінансової допомоги у формі позики відбувається шляхом ринкових запозичень ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!