Мінрегіонбуд хоче спростити життя забудовникам

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 15:20

Міністерство регіонального розвитку та будівництва пропонує спростити процедуру видачі дозвільних документів у будівництві.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Дмитро Ісаєнко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Близько 80 змін буде вноситися в цей законопроект. І те, що нами буде напрацьовано і те, що ми можемо зробити, що нами буде прийнято, має шанси бути прийнято в другому читанні. Інших подібних законів немає (законопроекти з будівництва, які можуть бути ухвалені до кінця 2009 року)", - відзначив він.

Ісаєнко додав, що наступного тижня буде проведено декілька засідань робочої групи і "ми будемо намагатися через тиждень внести цей закон на друге читання".

У свою чергу, голова ради директорів Української будівельної асоціації (УБА) Лев Парцхаладзе відзначив, що необхідно, зокрема, вирішити питання з корупцією в місцевих органах вирішують питання з дозвільною документацією.

"Сьогодні є проблеми з корупцією в місцевих радах з дозвільної документації, тому що немає ніякої відповідальності тих чиновників на місцях. Щоб отримати якусь відповідь потрібно місяцями або роками чекати", - сказав він.

Крім того, він зазначив, що необхідно чітко визначити терміни розробки генпланів по всіх містах країни, а також запровадити електронну систему товарообігу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: