"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко розказав бізнесу, що той платить за помилки Тимошенко

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 13:51

Український уряд фактично змушує бізнес розраховуватися за власні помилки.

Про це заявив президент Віктор Ющенко на зустрічі з представниками громадських об'єднань підприємців.

"Замість того, щоб надати необхідну підтримку підприємництву шляхом надання податкових стимулів та заходів зі збільшення внутрішнього попиту, український уряд фактично змушує бізнес розраховуватися за власні помилки", - переказує прес-служба президента його слова.

Так, станом на 15 жовтня 2009 року сума наперед сплачених податків становила 10,8 млрд. гривень. Неповернення податку на додану вартість сягає 16,2 млрд. гривень (у тому числі протерміновано - 5,3 млрд. гривень).

Реклама:

"У такий спосіб уряд намагається всі проблеми бюджету виправити за рахунок переплат податків та не відшкодовуючи ПДВ, і таким чином ускладнює стосунки з бізнесом", - йдеться в повідомленні.

При цьому президент наголосив, що складений урядом непрофесійний бюджет поточного року поглиблює кризу і не може бути виконаний у запланованих показниках.

"Сьогодні на одну третину бюджет не виконується", - сказав Ющенко.

За його словами, Кабінет міністрів нічого не зробив і не планує робити у сфері впорядкування перевірок, стандартизації та сертифікації.

Президент нагадав, що після консультацій з об'єднанням підприємців прийняв рішення зупинити дію постанов "Про роз'яснення особливостей застосування окремих норм указу президента від 3 липня 1998 року №727 для фізичних осіб, які провадять підприємницьку діяльність за межами України, в умовах світової фінансово-економічної кризи" та "Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!