Президент поклав відповідальність за посилення кризи на уряд

П'ятниця, 30 жовтня 2009, 12:25

Президент Віктор Ющенко вважає, що бюджетна, економічна й податкова політика Кабінету міністрів посилює фінансово-економічну кризу в країні.

Про це він сказав на зустрічі із представниками громадських об'єднань підприємців, повідомляє агентство "Українські новини".

"Своїми помилками в політиці бюджетній, податковій, економічній, енергетичній, аграрній, тиском на бізнес, по суті, уряд виступив посилювачем економічної кризи в Україні, він став її генератором", - сказав Ющенко.

На його думку, незбалансований державний бюджет на 2009 рік також погіршує ситуацію.

Реклама:

"Мої щотижневі заяви про те, що уряд цим бюджетом привів країну до небаченої кризи, читаються як політичні, тому що Ющенко йде на вибори й Тимошенко йде на вибори. Справа не в цьому, Тимошенко - це вчорашній день, тому що вона формує політику не ринкову, не конкурентну, і не прозору", - підкреслив він.

Президент упевнений у тому, що нинішній уряд не здатен проводити економічну політику, а той уряд, який прийде після цього, зіштовхнеться зі значними проблемами.

Як повідомлялося, раніше Ющенко заявив про намір підписати закон про соціальні стандарти, прийнятий Верховною радою 20 жовтня.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко впевнена, що цей закон призведе до повного руйнування фінансової системи України, інфляції й подальшого падіння курсу гривні, тому Кабмін попросив президента ветувати його.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!