"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Борги "Нафтогазу" не вплинуть на ціну для споживачів

Субота, 3 жовтня 2009, 10:43

Реструктуризація боргів НАК "Нафтогаз України" не вплине на збільшення цін на газ для населення і промисловості України.

Про це заявив голова правління НАКу Олег Дубина в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня".

При цьому він висловив упевненість, що процес реструктуризації пройде успішно.

"Це не взаємозв'язані процеси", - прокоментував він можливий зв'язок між реструктуризацією боргів і збільшенням ціни на газ.

Реклама:

При цьому, відповідаючи на запитання про перспективи реструктуризації єврооблігацій "Нафтогазу", Дубина висловив упевненість у тому, що реструктуризація пройде успішно і власники євробондів погодяться із запропонованими умовами.

"Ми проводили зустрічі з нашими основними кредиторами, представниками восьми хедж-фондів (професійних інвестфондів) - тримачів євробондів. І хоча вони були дуже непростими, я майже переконаний, що нашу пропозицію вони приймуть", - прокоментував він результати зустрічі з крупними утримувачами облігацій "Нафтогазу" 29-30 вересня у Лондоні.

Від деяких банків уже отримано позитивні звернення", - додав він.

При цьому голова правління НАКу уточнив, що власники єврооблігацій висували зустрічні умови реструктуризації, проте відмовився озвучити їхні пропозиції. 

"Зустрічні умови були, але, повторюся, умови реструктуризації євробондів "Нафтогазу" будуть однаковими для всіх. Сподіваюся, до 8 жовтня більша частина власників акцій визначиться", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: