"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"ЛУКОЙЛ" пустить нафту до Одеси з 1 листопада

Четвер, 29 жовтня 2009, 16:21

НК "ЛУКОЙЛ" з 1 листопада відновлює постачання нафти на Одеський НПЗ.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу "ЛУКОЙЛу".

"АК "Транснєфть" знайшла технічну можливість з 1 листопада 2009 року розпочати поставки нафти по трубопроводу "Дружба" за маршрутом "кордон Білорусі-кордон України-Броди-Одеса", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, Одеський НПЗ отримає в листопаді 195 тис. тонн нафти і зможе відновити виробництво нафтопродуктів в колишньому обсязі.

Реклама:

У свою чергу, "ЛУКОЙЛ" продовжить переговори з усіма зацікавленими сторонами щодо можливостей поліпшення економіки поставок сировини на Одеський НПЗ.

Як повідомлялося, на початку жовтня 2009 року "ЛУКОЙЛ" був змушений зупинити виробництво на Одеському НПЗ у зв'язку з діями української компанії ВАТ "Укртранснафта", яка з 1 жовтня перестала прокачувати нафту за маршрутом "Лисичанськ-Кременчук-Одеський НПЗ". Запропоновані ВАТ "Укртранснафта" інші маршрути поставок нафти на Одеський НПЗ, на думку російських партнерів, помітно погіршували економіку поставок сировини на підприємство.

Крім того, "Транснєфть" не мала технічної можливості забезпечити постачання нафти на Одеський НПЗ за іншими маршрутами у жовтні.

Запропоновані ВАТ "Укртранснафта" інші маршрути поставок нафти на Одеський НПЗ, за розрахунками фахівців "ЛУКОЙЛа", значно здорожують вартість сировини і, таким чином, приводять підприємство до збитковості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!