"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна імпортує низькосортну м'ясну продукцію

Четвер, 29 жовтня 2009, 11:11

Міністр аграрної політики України Юрій Мельник завіряє, що країна здатна забезпечити своє населення власною м`ясною продукцією в повному обсязі.

Як передає агентство "УНІАН", про це він сказав на прес-конференції в Донецьку.

"Сьогодні, на моє глибоке переконання, маючи той ресурс, який є в секторі сільськогосподарського виробництва, ми можемо себе забезпечити м`ясом у повному обсягу", - сказав міністр.

Він додав, що можна забезпечити м`ясом країну "в першу чергу, відповідно до купівельної здатності, яка є реалією сьогоднішнього дня, і протягом року, максимум двох".

Реклама:

"А потім щороку нарощувати обсяги для того, щоб бути гравцем і на інших ринках, і підвищувати рівень внутрішнього споживання відповідно до того, як будуть зростати платоспроможний попит населення", - відзначив Мельник.

Він повідомив, що, за офіційною статистикою, в Україні сьогодні припадає на одну людину близько 40-42 кг споживання м`яса на рік, що "надзвичайно мало з погляду повноцінного харчування, проте навіть ця цифра значною мірою заповнюється за рахунок імпорту".

Міністр акцентував, що його непокоїть те, що Україна сьогодні імпортує низькосортну м`ясну продукцію.

"Я хотів би звернути увагу, я неодноразово про це говорив, що сьогодні, на превеликий жаль, в Україну імпортується низькосортна, не говорю низькоякісна, а низькосортна продукція саме у м`ясному секторі", - сказав Мельник.

Він наголосив, що Міністерство аграрної політики проводить боротьбу в цьому напрямі: "Ми ведемо з цим таку боротьбу, яку може вести країна, з одного боку - член СОТ, а з іншого боку - відповідаючи на запитання, що з нами сьогодні працюють за подвійними стандартами".

Мельник переконаний, що Україна має обстоювати свої позиції.

"Думаю, що за системної роботи міністерства, за підтримки в цілому уряду ми зможемо цього досягти і вирівняти диспропорції, які є між Україною та іншими членами ВТО у цих подвійних стандартах", - відзначив міністр.

Він нагадав, що Україна, наприклад, цього року планує експортувати 20 млн. тонн зерна, але достатньо було б переорієнтовувати в тваринництво лише 3 млн. тонн зерна і замістити імпорт м`яса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: