"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банку "Київ" у спадок лишилося 85% проблемних кредитів

Четвер, 29 жовтня 2009, 09:58

Голова правління банку "Київ" Юрій Маслов погоджується з тим, що проблемна заборгованість установи становить близько 85% від кредитного портфеля.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Дело".

"Я згоден з цими оцінками (85% проблемних кредитів -" ЕП "). Нам у спадок дісталася досить велика" проблемка "в будівельних компаніях, які були пов'язані з колишніми власниками. Приміром, за кілька днів до введення тимчасової адміністрації колишні власники підписали пролонгацію по деяких кредитах, де позичальниками виступали афілійовані структури ", - зазначив Маслов.

За його словами, частка кредитів, виданих банком "дружнім" з акціонерами компаніям, склала 70%.

"За цими кредитами процентна ставка була істотно знижена, а виплата відсотків відкладена на кінець періоду, через 5 років. Ми розуміємо, що дива не відбудеться, тому відносимо цю заборгованість до проблемної", - підкреслює голова правління банку "Київ".

Маслов також заявив, що банк "Київ" має намір повернутися до кредитування.

"Найближчим часом ми ввійдемо в число банків, які фінансують" Енергоатом ". Позитивне рішення про виділення кредиту в банку вже прийнято", - відзначив він.

Голова правління також додав, що на великі програми банку може знадобитися додаткова капіталізація, "але поки нам достатньо ресурсів для якісного управління банком".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!