Литвин каже, що Нацбанк вичерпав можливості

Четвер, 29 жовтня 2009, 09:10

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Національний банк вичерпав свої можливості для підтримки курсу гривні до долара.

Як передає  агентство "УНІАН", про це він заявив на прес-конференції в Донецьку.

"На курсі долара в Україні позначається економічна ситуація, політична нестабільність і абсолютна спекуляція. Провели рефінансування банків - вони одразу ж купили долари...", - сказав Литвин.

"Вкидання постійно як мінімум 30 млн. доларів з боку Національного банку для підтримки валютного курсу - це буде проблематично. Тим паче, що Національний банк фактично вичерпав вже ті можливості, які у нього були на підтримку курсу", - додав він.

Реклама:

Спікер вважає, що і ті органи влади, які клали гроші на депозити в проблемні банки, поступали не тільки непродумано, але й злочинно.

"Зверніть увагу, що офіційна влада - центральна і місцева, - як мінімум, робила непродумані вчинки, а як максимум - усвідомлені злочини, коли розміщувала гроші на депозитах у явно проблемних банках. Вони втратили колосальні гроші, тому що ці банки "прогоріли". Але втратили люди, і я думаю, що всі інші в збитку не залишилися, а потім розвели руками...", - заявив він.

Голова парламенту також висловив упевненість у тому, що необхідно займати державницьку позицію в цьому питанні, потрібно відв`язати економіку від курсу долара, хоча цей процес вельми складний.

"Тут повинна бути стабільність - перш за все, і економічна робота", - наголосив Литвин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: