"Регіони" підозрюють, що майже половина держбюджету – гроші МВФ

Середа, 28 жовтня 2009, 19:29

Партія регіонів просить МВФ не втручатися у внутрішні справи України.

Про це йдеться в заяві партії.

Партія стверджує, що керівництво МВФ, довідавшись, що кошти другого траншу надійшли безпосередньо на казначейський рахунок уряду Тимошенко, стало вимагати від президента накласти вето на прийнятий парламентом закон про підвищення соціальних стандартів.

"А сьогодні постійний представник МВФ в Україні пан Альєр зробив заяву, котру можна було б вважати сенсаційною: виявляється, "істотна частина ресурсів, наданих МВФ Україні, була спрямована в державний бюджет на забезпечення своєчасної виплати урядом України зарплат і пенсій", - нагадують регіонали.

Реклама:

"Те, що МВФ фактично утримує уряд Тимошенко, у нас не викликає сумнівів. Ми неодноразово наводили факти, що свідчать про те, що кредити МВФ складають 44,3% надходжень у Державний бюджет України", - відзначають соратники Януковича.

При цьому їх подив викликає "разюча проінформованість представника МВФ про те, на що витрачає гроші український уряд".

"Тоді, виходить, Міжнародному валютному фондові варто також адресувати запитання: чи правда, що гроші з рахунків уряду витрачаються на організацію передвиборчих шоу, на здійснення корупційних держзакупівель без конкурсу в одного учасника, на інші непрозорі витрати уряду?", - запитують регіонали.

"Утім, гідний вихід із ситуації є: не втручатися у внутрішні справи України, зажадати від уряду Тимошенко виконання зобов'язань по програмі і надавати кредитні кошти в суворій відповідності з умовами програми", - радять соратники Януковича МВФ.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!