"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НКРЗ ділить кошти від непроданих 3G-ліцензій

Середа, 28 жовтня 2009, 18:22

Національна комісія регулювання зв'язку (НКРЗ) пропонує направити 30% можливих надходжень від видачі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом під мобільний зв'язок третього покоління (3G).

Про це заявив член НКРЗ Володимир Олійник, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, такий варіант був озвучений у середу на розширеному засіданні робочої групи відомства з питань ліцензування радіочастотного ресурсу за участю представників Державної адміністрації зв'язку, Генерального штабу Збройних сил та операторів мобільного зв'язку - потенційних учасників конкурсу.

"Генштаб готовий повернутися до обговорення плану конверсії. Якщо перевидати розпорядження уряду з такими умовами і військовики на них погодяться, то не буде підстави зупиняти його з боку президента", - припустив член комісії.

Реклама:

За словами Олійника, НКРЗ має намір підготувати проект відповідного розпорядження найближчим часом і докладе всіх зусиль для узгодження його з представниками Міноборони.

Як повідомлялося, уряд розпорядженням доручив НКРЗ провести конкурс з видачі ліцензій на 3G-зв'язок і затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів спецкористувачів за рахунок коштів Міністерства оборони, Міністерства транспорту та зв'язку і НКРЗ.

Цей документ фактично скасував видане попереднім складом уряду влітку 2007 року розпорядження про проведення конверсії за рахунок коштів операторів, які отримали ліцензію.

НКРЗ оголосила конкурс на видачу ліцензій, запропонувавши операторам смугу шириною 25 МГц на 15 років зі стартовою ціною в 400 млн. гривень. Комісія призначила дату конкурсу на 30 листопада і мала намір приймати заявки операторів, які дуже критично поставилися до умов, до 26 жовтня.

Проте 20 жовтня президент за зверненням військових указом зупинив дію урядового розпорядження і звернувся до Конституційного суду з запитом про його легітимності. Такі дії призвели до фактичної скасування конкурсу, на який так і не було подано жодної заявки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!