Литвин каже, що грошей в країні немає

Середа, 28 жовтня 2009, 16:08

Спікер Володимир Литвин пов`язує проблеми із затримкою проходження грошових розрахунків з тим, що в країні немає грошей.

Про це він сказав у середу на прес-конференції в Донецьку, повідомляє агентство "УНІАН".

"У цьому ряді - необхідно сказати правду, тому що сьогодні створювати видимість туди-назад, здійснюючи дії, зокрема з казначейських питань, це абсолютно неправильно, - сказав спікер. - Так, сьогодні я повинен сказати, що така проблема існує, але є видимість, що начебто все добре".

Він уточнив, що проблема в тому, що в країні, "звичайно, грошей немає". За його словами, сьогодні в країні "розрахунок дуже великий на Міжнародний валютний фонд".

Реклама:

Проте Литвин нагадав, що "вже наступного року нам потрібно платити за кредитами - я думаю, що я не дуже помилюся, якщо скажу - 20 млрд. доларів, з них 2,3 млрд. доларів - це прямий державний борг, все решта - це корпоративні борги".

Спікер висловив свої побоювання в тому, що "сьогодні потрібно пильнувати, щоб ці корпоративні борги в один прекрасний момент не виявилися державними".

У той же час Литвин зазначив, що подальші події в країні дадуть відповідь на ці питання.

"Але подивимося, як далі розвиватимуться події, чи буде підписаний закон про соціальні стандарти, для мене це ключовий момент", - додав голова Верховної ради.

Як повідомлялося, про блокування управліннями Держказначейства перерахування коштів заявили недавно губернатори областей.

"Затримки або блокування у проведенні касових розрахунків місцевих бюджетів є грубим порушенням з боку органів Державного казначейства як Конституції України, так і фінансової дисципліни", - зазначили голови ОДА у спільній заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!