Міттал виграв перший суд у Коломойського

Середа, 28 жовтня 2009, 15:24

"АрселорМіттал Кривий Ріг" здобув першу перемогу в суді над Запорізьким заводом феросплавів.

28 жовтня Господарський суд Запорізької області визнав недійсним додаток № 9 до договору між підприємством індійського мільярдера Лакшмі Міттала "АрселорМіттал Кривий Ріг" і Запорізьким заводом феросплавів, підконтрольним фінансово-промислової групи "Приват" Ігоря Коломойського, пише газета "Дело".

Згідно з цим додатком, криворізьке підприємство зобов'язане було купити у ЗЗФ феросплави в IV кварталі 2008 року приблизно на 400 млн. гривень. Однак через падіння обсягів виробництва криворіжці відмовилися від закупівель.

Як відомо, до цього ЗЗФ через суди різних інстанцій зобов'язав "АрселорМіттал Кривий Ріг" виплатити йому 400 млн. гривень як передоплату за сировину, яка мала закуповуватися в кінці 2008 року.

Реклама:

На запорізькому підприємстві стверджували: щойно криворіжці перерахують гроші, ЗЗФ почне відвантаження законтрактованої сировини.

У свою чергу, представники "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявляли, що криворізьке підприємство в останньому кварталі 2008 року перестало купувати запорізькі феросплави, оскільки не мало потребу в них.

За словами представників підприємства, за умовами контракту, криворізький комбінат мав право щоквартально переглядати умови поставок і при необхідності скоротити або відмовитися від них.

До того ж, за словами криворізьких металургів, ціна продукції ЗЗФ була вищою за імпортні аналоги, і підприємству виявилося вигідніше імпортувати цю сировину.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: