Укргазбанк відібрав рахунки в Ощадбанку

Середа, 28 жовтня 2009, 10:57

Кабінет міністрів уповноважив Укргазбанк обслуговувати розподільчі рахунки із спеціальним режимом використання підприємств з газопостачання та газифікації.

Відповідне рішення закріплене урядовою постановою від 23 вересня 2009 року, якою вносяться доповнення до низки інших постанов Кабміну, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, уряд у березні 2008 року зобов'язав облгази, а також ДК "Газ України" і ДАТ "Чорноморнафтогаз" відкрити в Ощадбанку розподільчі рахунки для нарахування на них коштів, що надходять за газ, спожитий населенням і бюджетними організаціями.

У грудні того ж року уряд зобов'язав відкрити такі розпрахунки, на які надходить оплата за теплову енергію від всіх категорій споживачів, теплопостачальних підприємств.

Кабмін зобов'язав відкривати такі рахунки через незадовільні розрахунки облгазів і тепловиків за поставлений їм природний газ.

Раніше єдиним уповноваженим банком з обслуговування таких рахунків був визначений Ощадбанк, всі акції якого належать державі.

Укргазбанк заснований 1993 року. У результаті реалізації урядової програми рекапіталізації банків уряд України в липні-2009 отримав контроль над 81,58% акцій банку.

У кінці серпня до наглядової ради банку увійшли голова і перший заступник голови НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: