"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрзалізниця" скаржиться на заборгованість вугільників

Вівторок, 27 жовтня 2009, 19:24

На сьогодні сума дебіторської заборгованості вуглевидобувних підприємств перед залізничниками перевищує 430 млн. гривень.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу "Укрзалізниці".

При цьому залізничники продовжують перевозити вугільну продукцію відповідно до попередніх домовленостей.

Як наголошується в повідомленні, перед Донецькою залізницею поставлено важливе завдання - забезпечити необхідною кількістю вугілля всі залізниці України.

Реклама:

Для потреб шести залізниць на опалювальний сезон 2009/2010 років необхідно 162 тис. тонн вугілля.

"На сьогодні найгірша ситуація із забезпечення вугіллям на Одеській і Південно-Західній залізницях (19 і 21% відповідно), що не може не хвилювати на початку опалювального сезону", - відзначають у відомстві.

За даними "Укрзалізниці", відповідно до укладеного договору №27-09/КПП від 21 вересня, ДП "Вугілля України" взяло на себе зобов`язання поставити Донецькій залізниці вугільну продукцію у розмірі 59 тис. тонн енергетичного і сортового вугілля для погашення заборгованості. Відповідно, було розроблено і узгоджено подекадний графік поставок вугілля.

Проте замість 27 тис. тонн за місяць отримано близько 3 тис. тонн вугілля.

"З такими темпами поставок залізниці України одержать необхідну його кількість тільки у березні 2011 року", - йдеться у повідомленні.

При цьому у повідомленні наголошується, що вугілля, яке пропонує ДП "Вугілля України", з технічних причин не може бути застосовано котельними господарствами залізниць і використовуватися для опалювання приміщень, адже цей тип палива застосовується як пилоподібне спалювання палива на ТЕС, ТЕЦ тощо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: