"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тимошенко і Стельмах домовились про переведення грошей з Укрпромбанку

Вівторок, 27 жовтня 2009, 18:11

Кабінет міністрів і Нацбанк регламентували переведення зобов'язань перед вкладниками -фізичними особами та активів проблемного Укрпромбанку в підконтрольний уряду Родовід Банк.

Це передбачено планом взаємодії Кабміну і НБУ, закріпленого їх спільною постановою від 7 жовтня, текст якої розміщений на веб-сайті Верховної ради, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, Міністерство фінансів за узгодженням з Експертно-аналітичною радою з питань участі держави в капіталізації банків подасть Кабміну проект акту щодо попередньої додаткової капіталізації Родовід Банку в розмірі, визначеному за пропозицією НБУ в сумі, необхідній для дотримання економічних нормативів, встановлених банківським законодавством, але не менше суми вкладів фізосіб, які гарантовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Після прийняття Кабміном рішення щодо попередньої допкапіталізаціі Родовід Банку НБУ в установленому порядку надасть дозвіл на відчуження активів Укрпромбанку.

Реклама:

Активи для передачі Родовід Банк відбере самостійно, і у подальшому вони будуть оцінені окремою структурою.

За результатами відчуження зобов'язань і активів Мінфін за погодженням з Експертно-аналітичною радою з питань участі держави в капіталізації банків подасть Кабміну проект акту щодо додаткової капіталізації Родовід Банку в розмірі, визначеному як різниця між цими зобов'язаннями і активами з урахуванням його попередньої додаткової капіталізації.

При цьому Нацбанк забезпечить продаж Родовід Банку іноземної валюти в обсязі, необхідному для виплати вкладів фізичних осіб в іноземній валюті.

Крім того, Нацбанк здійснить викуп облігацій внутрішньої державної позики, випущених державою на суму, що відповідає розміру загальної додаткової капіталізації Родовід Банку, протягом п'яти банківських днів з дня надходження від фінустанови пропозиції щодо викупу таких облігацій.

Викуп буде здійснюватися у відповідності з платіжним календарем Родовід Банку з виплати внесків фізосіб.

Нацбанк також узяв зобов'язання забезпечити підтримку ліквідності Родовід Банку і, зокрема, буде сприяти реструктуризації кредитів рефінансування, наданих НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!