Митники готуються перейти на електроніку

Вівторок, 27 жовтня 2009, 16:50

Державна митна служба передала на розгляд профільного комітету Верховної ради нову редакцію Митного кодексу.

Про це заявив заступник глави служби Павло Пашко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Митна служба підготувала новий варіант Митного кодексу, який вже передано до профільного комітету Верховної ради", - сказав він.

За його словами, у новій редакції кодексу є стаття про інформаційно-митний контроль, необхідна для впровадження багатофункціональної системи "Електронна митниця" (e-Customs).

Реклама:

Пашко розповів, що служба продовжує роботу над e-Customs, яка покликана забезпечити можливість оформлення імпортних та експортних операцій через подання декларацій виключно в електронному вигляді.

Для цього необхідно об'єднати вже існуючі системи контролю над експортом, імпортом, транзитом і забезпечити обмін електронною інформацією між усіма органами та суб'єктами, які задіяні в експортно-імпортних операціях.

Зараз у рамках створення e-Customs Держмитслужба впроваджує у своїх структурних підрозділах електронні підписи, і вже провела успішне тестування сумісності своїх систем контролю за переміщенням вантажів з нової комп'ютеризованої транзитної системою Євросоюзу.

Надалі, для впровадження "Електронної митниці", службі необхідно удосконалити механізм електронного декларування, забезпечити взаємодію її телекомунікаційної системи з іншими системами українських органів влади, завершити створення системи аналізу ризиків і впровадити електронний документообіг з усіма митними органами країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: