ООН винна Україні понад 6 мільйонів доларів

Вівторок, 27 жовтня 2009, 16:06

Організація об`єднаних націй заборгувала 6,1 млн. доларів Україні за участь в операціях з підтримки миру.

Всього ж організація заборгувала своїм учасникам понад 740 млн. доларів, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на Центр новин ООН.

Це заборгованість перед урядами за утримання їх військових контингентів, вартість військового майна і обладнання, наданого у розпорядження операцій з підтримки миру.

Як пояснюють в ООН, згідно з існуючим порядком, держави, які направляють військові контингенти до складу операцій ООН з підтримки миру, самі опікуються їх фінансовим забезпеченням. ООН компенсує ці витрати за встановленою шкалою.

Реклама:

Найбільше Секретаріат ООН заборгував основним постачальникам контингентів для операцій з підтримки миру - Бангладеш і Індії, борг перед якими становить, відповідно, 85 і 63 млн. доларів.

Також в ООН констатують борги перед Росією - 1,3 млн. доларів, Україною - 6,1 млн. доларів, і багатьма іншими державами-контриб'юторами.

Наявність цих заборгованостей поясняться тим, що, у свою чергу, багато країн-членів заборгували Організації майже 3 млрд. доларів. З них 830 млн. - це заборгованість по внесках до регулярного бюджету і 2,1 млрд. - до бюджету операцій з підтримки миру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: