Погані новини опустили український фондовий ринок

Вівторок, 27 жовтня 2009, 13:07

Негативний інформаційний фон, що прийшов з міжнародних торгових майданчиків, штовхнув український фондовий ринок до нових локальних мінімумів.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

До полудня індекс УБ показував зниження порядку 3%, наблизившись до позначки в 1420 пунктів.

У лідерах зниження акції металургійних компаній: "Єнакіївський метзавод" (-5%), "Алчевський металургійний комбінат" (-4%), "Азвосталь" (-3,6%). Поясненням в даному випадку може служити кон'юнктура цін на ринку сталі, які знижуються протягом місяця, зазначають експерти.

Реклама:

Трохи краще за ринок відчувають себе акції "Мотор Січі" (-1,8%) і Центренерго (-1,9%). Серед акцій другого ешелону набагато гірше ринку відчувають себе акції ЛуАЗ (-13,6%), "Полтавський ГЗК" (-10%), "Луганськтепловоз" (8,1%) та "Ясинівський коксохім" (-8%).

"У короткостроковій перспективі найбільш імовірним є сценарій зниження індексу УБ до рівня 1330-1370 пунктів і тестування висхідної лінії тренду травень - липень 2009 року", - відзначає старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.  

На думку аналітиків, стрімко зміцнення долара США на торгах у понеділок призвело до обвалу цін на багато сировинні активи, що в свою чергу вплинуло на фондові ринки країн експортерів основних сировинних продуктів.

"Таке стрімке зміцнення долара США додатковий раз підтвердило, що ралі акцій на міжнародних фондових майданчиках наближається до завершення. Не виключено, що в середньостроковій перспективі ми побачимо зміцнення долара США проти основних світових валют, що приведе до корекції на фондових і сировинних майданчиках", - вважає Волков.

Позитивні дані з американського корпоративного сектора про прибутки за третій квартал, не в змозі підтримати фондові ринку, що говорить лише про те, що дані результати в основному вже закладені в цінах акцій, вважають вважають в iTrader.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!