"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Альфа" продовжує вимагати від Дерипаски борги

Вівторок, 27 жовтня 2009, 11:04

Альфа-банк намагається стягнути з UC Rusal пені і штрафи за вже виплачений борг.

Тепер "Альфа" бореться за виплату неустойки, що утворилася з весни до вересня, пише видання "Ведомости".

UC Rusal повернула Альфа-банку 85,9 млн. дол. 24 вересня, коли банк подав позови про банкрутство двох "дочок" компанії - "Суала" і "Русал-Красноярська". Сума позову була 73,8 млн. дол. UC Rusal повернула їх і борг ще однієї "дочки" - "Русал-Саяногорську" (близько 12 млн. дол.).

Але сума 85,9 млн. дол. включала в себе тільки пені та штрафи, нараховані на момент подачі позовів про повернення боргів (березень - квітень).

Реклама:

Якщо борг не буде врегульовано, банк вже на цьому тижні може подати позови до компаній групи "БазЕл" (компанія, в структуру якої входить Rusal), сказав заступник голови правління Альфа-банку Володимир Татарчук.

"Ми готові домовитися в будь-яку хвилину", - підкреслив він.

За словами Татарчука, "Альфа" може оскаржити і відмову арбітражних судів Свердловської області і Красноярського краю прийняти заяви про банкрутство "дочок" UC RUSAL.

"Ми ніколи не відмовлялися від сплати неустойки і маємо намір виплатити її після того, як буде визначено її розмір або в рамках мирової угоди, або за рішенням суду", - заявив представник UC RUSAL.

Основний борг UC Rusal перед банком погашений, а тільки на підставі пені і штрафів "Альфа" не зможе ще раз ініціювати банкрутство, попереджає виконавчий директор юридичного бюро "Падва і Епштейн" Павло Герасимов.

Але "Альфа" може скупити борги кредиторів UC RUSAL. Менеджмент банку заявляв, що скуповує борг компаній "БазЕла". Два джерела, близьких до акціонерів UC Rusal, чули, що "Альфа" цікавиться боргами компанії перед постачальниками (в банку це не коментують).

Як відомо, група UC Rusal, яка належить російському бізнесмену Олегу Деріпасці, контролює Запорізький алюмінієвий комбінат (ЗАлК).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!