ЄБРР прокредитує виробництво українських труб

Понеділок, 26 жовтня 2009, 13:52

Європейський банк реконструкції і розвитку і ЗАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн" підписали пакет документів про виділення інвестицій в акціонерний капітал компанії на суму 10 млн. євро і залучення синдикованого кредиту на 48 млн. євро.

Церемонія підписання документів відбулася в представництві ЄБРР в Україні у понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми підписали пакет фінансування на загальну суму 58 млн. євро. Підписано кілька угод", - повідомлялося на прес-конференції після підписання документів.

За словами генерального директора Centravis Ltd. ЮріяАтанасова, ЄБРР стане власником трохи більше 12% акцій компанії. При цьому, зазначив він, холдинг не продає акції, а пропонує акції, які випускаються в рамках додаткової емісії, що збільшує статутний капітал компанії.

Реклама:

"Ми сподіваємося протягом листопада здійснити додаткову емісію на 10 млн. євро", - сказав Атанасов.

За його словами, залучені кошти дозволять продовжити технічне переозброєння компанії, яке почалося в докризові часи, і направити кредити на нову пресову лінію, а також на встановлення нових прокатних станів.

Як повідомлялося, у жовтні ЄБРР схвалив надання "Сентравіс Продакшн Юкрейн" пакету фінансування, що складається з двох частин: інвестицій в акціонерний капітал на суму до 10 млн. євро і синдкредитів на 48 млн. євро.

Передбачається, що частина кредиту в розмірі 33 млн. євро буде синдикована з Erste Bank і HVB-Unicredit Group.

Загальна вартість проекту складає 67 млн. євро.

ВАТ "Сентравіс Продакшн Юкрейн" входить до холдингу Centravis Ltd., створеного на базі ЗАТ "Нікопольський завод нержавіючих труб", сервісних і торгових компаній ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "ЮВІС".

Акціонерами холдингу Centravis Ltd. з рівними частками (по 33,3%) є Василь Атанасов, його сини Сергій і Юрій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: