"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄБРР підтримає відновлювальну енергетику в Україні

Понеділок, 26 жовтня 2009, 10:29

Європейський банк реконструкції та розвитку готує новий проект підтримки компаній в Україні, що розробляють відновлювальні джерела енергії.

Головною метою нового проекту ЄБРР для України є фінансування і технічна підтримка використання відновлювальних джерел енергії та заохочення політичного діалогу для створення сприятливої атмосфери реалізації таких ініціатив, пише Deutsche Welle.

Йдеться про підтримку компаній, що працюють з усіма видами відновлювальної енергії - вітру, сонця, води та біомаси. Очікується, що ще близько 20% проекту на загальну суму 100 млн. євро профінансує Фонд чистих технологій Світового банку.

Світовий фонд довкілля (GEF) має надати 5,8 млн. євро для інституційної підтримки - підтримки уряду України у створенні сприятливої законодавчої атмосфери для реалізації проектів у цій сфері, надання відповідних ресурсів для поширення інформації і координації зусиль між урядом і компаніями.

Реклама:

Автори проекту сподіваються, що він продемонструє потенціал розвитку відновлювальних джерел енергії в Україні. Адже проекти, які ЄБРР підтримає, будуть одними з перших у цій царині в Україні, а тому їхній успіх показав би іншим фірмам їх перпективність на українському ринку.

Крім того, фінансування проектів розробки відновлювальних джерел енергії не є широко доступним від місцевих банків, а тому позика від ЄБРР може стати прикладом для наслідування.

Також проект розрахований на передачу в Україну експертних знань і навичок щодо розвитку відновлювальних джерел енергії.  

Проект, що передбачає надання позики на суму 50 млн. євро, вже схвалено. Невдовзі його має остаточно затвердити правління директорів ЄБРР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!