В МВФ чекають, що українська влада домовиться

Понеділок, 26 жовтня 2009, 10:00

Місія Міжнародного валютного фонду констатує стабілізацію економічної та фінансової ситуації в Україні.

Про це ідеться у заяві МВФ за підсумками роботи в Києві в жовтні.

"Місія МВФ під керівництвом Джейли Пазарбашіоглу відвідала Київ з метою перегляду програми уряду, що впроваджується за підтримки фінансування МВФ в рамках угоди stand-by. Місія встановила, що економічна та фінансова ситуація в Україні стабілізувалися внаслідок економічної політики і стратегії, які впроваджувалися згідно з програмою", - ідеться у заяві.

"Для того щоб закріпити ці досягнення необхідно буде забезпечити дисципліноване впровадження політики і прийняти коригуючі заходи за деякими напрямками", - додають в МВФ.

Реклама:

Згідно з повідомленням, у контексті дискусій з представниками Міністерства фінансів та Національного банку України, місія МВФ досягла згоди на рівні технічних фахівців щодо таких заходів і відбула з Києва.

"Тепер Місія очікує підтримки узгодженого пакету заходів економічної політики з боку чотирьох високопоставлених посадових осіб, які поставили підписи під програмою, - президента, прем'єр-міністра, міністра фінансів та голови Нацбанку - включно з наданням запевнень щодо застосування права "вето" до прийнятого на цьому тижні Верховною радою закону про зростання зарплат і пенсій, що йде врозріз з фінансовими цілями програми влади України", - наголошується у заяві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!