"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін похвалився, що Росія кладе обхідні труби за графіком

Неділя, 25 жовтня 2009, 18:18

Будівництво газопроводу "Північний потік" йде строго за графіком.

Про це заявив прем'єр РФ Володимир Путін, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Роботи по "Північному потоку" йдуть у рамках запланованого графіку. Немає ніякого відставання", - сказав він на прес-конференції в Петербурзі після переговорів з прем'єром Фінляндії.

Він зазначив, що "ми вже й у нас, і на території Німеччини труби кладемо".

Відповідаючи на питання, який газопровід буде побудований раніше - "Північний потік" або "Південний потік", Путін заявив: "Південний потік зробимо швидко - сумнівів немає. І "Північний потік" побудуємо в раніше зазначені терміни".

Реклама:

Він зазначив, що проект "Південний потік" "Газпром" буде реалізовувати спільно з італійською компанією ENI. За його словами, ці компанії вже побудували трубопровід "Блакитний потік" і побудувати другий газопровід - ніяких проблем у них не буде.

Прем'єр-міністр також заявив, що ці проекти є дуже масштабними, тому проводиться велика кількість тендерів на постачання обладнання.

Зокрема, за словами Путіна, один з тендерів по "Північному потоку" виграла італійська компанія, яка поставить обладнання на 2,5 млрд. доларів.

Путін повідомив, що на зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії обговорювалася й участь фінських компаній в освоєнні Штокманського газоконденсатного родовища. "Але все це буде мати сенс, якщо буде збудований "Північний потік", - сказав він.

Прем'єр РФ підсумував, що "в цілому прихильників диверсифікації енергетичних маршрутів у Європі стає все більше".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: