"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Попит на готівкову валюту знизився на 35%

Субота, 24 жовтня 2009, 11:05 -

Чистий попит на валюту на готівковому ринку України з початку жовтня зменшився, порівняно з відповідним періодом вересня, на 35%, а курс гривні щодо долара зміцнився на 1,19% - до 8,213 гривень за долар.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

У повідомленні зазначається, що збільшення надходжень іноземної валюти до країни і її пропозиції зумовило зниження валютних дефіцитів у жовтні як на міжбанківському ринку, так і в сегменті готівкових операцій.

При цьому НБУ відзначає, що курсова динаміка на міжбанківському валютному ринку відзначалася підвищеною волатильністю - середньозважений курс безготівкової гривні до долара коливався в діапазоні від 8,30 до 8,02 гривень за долар.

Реклама:

Також повідомляється, що НБУ згладжував різкі коливання ринкового курсу більш стриманою динамікою офіційного курсу гривні, який з початку жовтня зміцнився до долара на 0,06%, - до 8,005 гривень за долар.

До євро і російського рубля офіційний курс гривні знизився, відповідно, на 3,04% - до 12,008 гривень за євро, і на 3,4 % - до 2,752 гривень за 10 рублів.

З початку жовтня Нацбанк зменшив свою участь на валютному ринку і здійснював валютні інтервенції лише у формі цільових валютних аукціонів з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості за валютними кредитами.

З початку місяця було проведено сім таких аукціонів. Загальний обсяг проданої на них валюти був на 30% меншим, ніж у відповідному періоді вересня - 144,8 млн. доларів (в еквіваленті) проти 205,6 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: