Уряд дозволив "Укрмедснабу" позичити грошей під держгарантії

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 20:39 -

Кабінет міністрів схвалив залучення державним підприємством "Укрмедснаб" кредитів під державні гарантії у UniCredit Bank Austria AG і Private Export Funding Corporation (PEFCO) на суму відповідно до 100 млн. євро і до 500 млн. доларів.

Про це ідеться у постановах Кабінету міністрів №1091 і №1092 від 14 жовтня, оприлюднених на урядовому веб-сайті.

У постановах, зазначено, що кошти залучаються для забезпечення лікувальних закладів медичним обладнанням, ліками і транспортними засобами.

У першому випадку постачальником визначена австрійська компанія Vamed engineering GmbH & CO CG, у другому - американські Accupatient, LLC і Broad Street Capital, LLC.

Реклама:

При цьому PEFCO надає кредит під гарантійне покриття Експортно-імпортного банку США.

Фінансовим агентом українського уряду в обох випадках є державний Укрексімбанк.

Уряд також дозволив "Укрмедснабу" 15% авансові платежі за договорами закупівлі, які можна укладати за процедурою закупівлі в одного учасника.

Передбачається, що обслуговування і погашення цих кредитів буде вестися за рахунок коштів держбюджету на 2010 та наступний роки, передбачених Міністерству охорони здоров'я та Міністерству аграрної політики.

Одночасно уряд скасував свої попередні постанови, зупинені президентом, що передбачали залучення "Укрмедснабом" під держгарантії кредитів у UniCredit Bank Austria AG під страхове покриття Австрійського контрольного банку (Oesterreichische Kontrollbank AG) на суму до 500 млн. євро і 85 млн. євро.

Постачальником в цьому проекті також виступала австрійська компанія Vamed engineering GmbH & CO CG.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: