"Київенерго" хоче прямі договори з кожним киянином

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 19:38

АК "Київенерго розпочала перехід на прямі розрахунки за електроенергію зі споживачами.

Так, із 980 тисяч абонентів "Київенерго" по електроенергії наразі 180 тисяч мають прямі договори із компанією, інші 800 тисяч розраховуються за електроенергію через Головний інформаційно-обчислювальний центр.

Про це заявив заступник директора зі збуту електроенергії побутовим споживачам "Київенерго" Віктор Мельников, повідомляє прес-служба компанії.

"Споживачі, які перейшли на прямі розрахунки із "Київенерго" не залежать від рахунків, які отримують від ГІОЦ, а мають на руках власні абонентські книжки, куди вносять показники та сплачують відповідно у більш зручний спосіб. Адже раніше споживачі отримували рахунки від ГІОЦ з усіма комунальними рахунками і не мали змоги сплачувати за електроенергію окремо", - сказав Мельников.

Реклама:

Програма переводу споживачів на прямі договори з "Київенерго" має на меті зробити "більш зручні та прозорі відносини" споживачів із компанією.

У 2009 році компанія має намір перевести на прямі договори по електроенергії ще 100 тисяч споживачів, останні 700 тисяч - за перше півріччя 2010 року.

За словами Мельникова, такі договори дозволять вирішити низку проблем.

"Споживачі, які за даними Київенерго мають борги за електроенергію отримують попередження із вказаною сумою несплати. При звірянні сума боргу може виявитися іншою, або відсутньою. Адже при нерегулярній зйомці показників лічильників компанія нараховує споживачам суму середньомісячного споживання", - сказав Мельников.

За його словами, таких споживачів компанія в першу чергу запрошує заключити прямі договори, щоб провести якісну звірку показників.

Станом на 23 жовтня кількість боржників з сумою боргу більше 1000 гривень по Києву складає 13330 споживачів.

"Українська правда. Київ"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!