Ющенко нагадав Тимошенко про зарплати

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 15:10 -

Президент Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко взяти під особистий контроль питання погашення заборгованості по заробітній платі в країні та вжити вичерпних заходів для поліпшення ситуації у цій сфері.

Про це йдеться у зверненні Ющенка до прем'єра, оприлюдненому на офіційному веб-сайті глави держави.

"Незважаючи на деяке зменшення обсягів заборгованості із заробітної плати у липні поточного року, ситуація у серпні погіршилася - заборгованість зросла на 4 відсотки і перевищила 1,6 млрд. гривень", - ідеться у документі.

Зі інформацією Ющенка, неодноразові звернення керівників обласних державних адміністрацій до Кабінету міністрів та центральних органів виконавчої влади щодо вжиття заходів реагування до керівників підприємств та організацій, які перебувають у сфері їх управління, позитивних результатів не дали.

Реклама:

"Заборгованість із заробітної плати економічно активних державних підприємств у серпні поточного року в цілому по економіці зросла на 4,7%. Зокрема, борги працівникам Суднобудівного заводу імені 61 комунара (м. Миколаїв) зросли на 66 відсотків (до 5,1 млн. гривень). Із загального обсягу заборгованості із заробітної плати (111 млн. гривень), що утворилася на 25 вересня 2009 року в Харківській області, 56 відсотків - борг державних підприємств", - наголошує він.

Також Ющенко звернув увагу прем'єра на те, що через несвоєчасне перерахування коштів місцевим бюджетам за перевезення пільгових пасажирів зростає напруження в трудових колективах комунального транспорту.

Зокрема, 28 вересня працівники Харківського комунального підприємства "Міськелектротранс" через невиплату їм заробітної плати на суму майже 14 млн. гривень провели акцію протесту із призупиненням руху електротранспорту.

Подібна ситуація має місце й на підприємствах інших регіонів.

"З огляду на зазначене прошу Вас, Юліє Володимирівно, взяти під особистий контроль питання щодо погашення заборгованості із заробітної плати та вжити вичерпних заходів для поліпшення ситуації у зазначеній сфері", - відзначив у листі президент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: