Український фондовий ринок піймав позитив

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 13:40

Український фондовий ринок, на фоні позитиву, що прийшов з міжнародних фондових майданчиків, відкрився гепом вгору.

Підйом склав 0,8 - 1%, до рівня 1495 - 1500 пунктів за індексом УБ, говориться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

"Активність протягом торгової сесії залишається на низькому рівні. На тлі відсутності активних покупців активізувалися продажі на ринку, відштовхнувши індекс вниз до рівня 1475 - 1485, на яких і проходить консолідація цін акцій", - вказують аналітики.

За даними компанії, різноспрямований рух показують акції, що входять до індексу "Української біржі" (УБ), значний приріст показали акції "Укртелекому" (+3,1%) і зниження - акції Райффайзен Банку Аваль (-2,1%).

Помітно тиск в металургійних акціях на тлі побоювання зниження попиту і цін на продукцію з боку Китаю, відзначають експерти.

Основними драйверами для руху ринку виступили сьогодні позитивні новини з міжнародних фондових майданчиків. Європейські та російські біржі ростуть близько 1,0%. Успішно закрилися американські ринки напередодні: позитивний рух ф'ючерсів, говориться у звіті.

"Думаю, не варто очікувати стрімких змін цін на акції протягом сьогоднішньої торгової сесії, на фоні тго, що наближаються вихідні, й відсутні значні корпоративні і макроекономічні новини", - підкреслив Волков.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!