"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ допомагає заробити на банках?

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 12:59

Український кредитно-банківський союз (УКБС) підозрює Національний банк (НБУ) у лобізмі фірм-монополістів у сфері виробництва захисного обладнання для банків.

Про це йдеться в прес-релізі асоціації.

"Складається враження, що за фасадом зовнішнього занепокоєння про безпеку лобіюються інтереси фірм, які є монополістами у виробництві захисного обладнання", - зазначається в повідомленні.

УКБС нагадує, що регулятор затвердив постанову про підвищення захищеності банків шляхом застосування огороджувальних конструкцій, сигналізації, відеоспостереження і найманої охорони.

Реклама:

Рішення прийняте у зв'язку із загостренням криміногенної ситуації.

За оцінкою асоціації, реалізація цих вимог НБУ вимагає від банків декількох мільярдів гривень: виділити ці кошти у встановлені терміни для банків буде проблематично.

"Такі величезні суми стануть непідйомним вантажем, тому УКБС вважає, що реалізацію цих заходів потрібно продовжити до 2015 року", - відзначається в прес-релізі.

В асоціації вважають, що таке рішення НБУ буде відтягувати кошти банків від виплати за депозитами і відіб'ється на вартості банківських послуг для населення.

"У той же час гальмується ухвалення закону про зброю. Зокрема, питання, яке стосується можливості мати і використовувати зброю працівниками банківської охорони. Ухвалення його стало б ефективним профілактичним засобом проти криміналу", - вказується в прес-релізі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!