"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банки просять Тимошенко викреслити їх з "чорного списку"

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 11:44

Український Кредитно-Банківський Союз (АКБС) пропонує знизити орендну ставку для фінансових установ.

Про це йдеться в прес-релізі асоціації.

"Збереження 30% орендної  ставки за розміщення банків та банкоматів в державних приміщеннях в умовах кризи призвело до зменшення банками площ орендованого майна, погіршення умов обслуговування клієнтів та зменшення розміру відрахувань до держбюджету", - наголошується в повідомленні.

Безрезультатне листування з Кабінетом міністрів триває майже три роки, оскільки банки в грудне 2006 року потрапили до списку "неблагонадійних" у постанові КМУ, зазначають в АКБС  

Реклама:

В повідомленні підкреслюється, що цим документом фінустанови прирівняли до...суб'єктів грально-розважального бізнесу, ріелторських закладів, торговців предметами розкоші, зброєю та ресторанами з нічним режимом роботи.

"Банки ж намагаються мати імідж джерел стабільності грошово-фінансової системи, а не установ із надприбутками", - кажуть представники АКБС.

"Аргументи банківської спільноти про доцільність вдвічі знизити орендну ставку для фінансових установ, встановити економічно-обгрунтовані ціни на ринку нерухомості залишаються без відповіді Кабінету міністрів, Фонду держмайна (ФДМ) та Верховної Ради", - стверджує генеральний директор Асоціації "Український Кредитно-Банківський Союз" Галина Оліфер.

В прес-релізі наголошується, що після гучних передвиборчих обіцянок реалізувати комплекс антикризових заходів, уряду варто згадати про банки, які живлять грошово-кредитну систему, та виключити фінустанови з "чорного списку" надприбуткових орендарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!