"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати зробили цигарки дорожчими

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 09:03

Верховна Рада підвищила ставки акцизного збору на тютюнові вироби.

Про це йдеться в ухвалених депутатами змінах до держбюджету-2009, повідомляє агентство "УНІАН".

Цим законом передбачено підвищити до 36% ставки акцизного збору в відсотках до обороту реалізації товару на сигари, включаючи сигари з відрізними кінцями, і сигарили, сигарети без фільтру, цигарки, сигарети з фільтром, тютюн і замінники тютюну.

Також підвищено акцизи на тютюн "гомогенізований" або "відновлений", тютюнові екстракти та есенції, тютюн для куріння, жувальний і нюхальний тютюн.

Реклама:

Крім того, передбачається, що ставки акцизного збору в твердих сумах із одиниці реалізованого товару становитимуть на сигари, включаючи сигари з відрізними кінцями, й сигарили (тонкі сигари), - 80 грн. за 100 шт.

На сигарети без фільтру, цигарки - 44 грн. за 1000 шт., на сигарети з фільтром - 80 грн. за 1000 шт., тютюн і замінники тютюну.

Тютюн "гомогенізований" або "відновлений", тютюнові екстракти та есенції - 31 грн. за 1 кг, на тютюн для куріння, із вмістом або без вмісту замінників, - 44 грн. за 1 кг, на жувальний і нюхальний тютюн - 12,50 грн. за 1 кг.

Крім того, податкове зобов`язання зі сплати акцизного збору за кожну власну назву сигарет, що обчислюється одночасно зі ставками у відсотках до обороту від продажів і в твердих сумах із одиниці реалізованого товару, не може бути менше 62 грн. за 1000 штук сигарет без фільтру, цигарок і 130 грн. за 1000 штук сигарет із фільтром.

Закон набирає чинності з моменту публікації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!