"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коломойський позбувся значної частки в Ferrexpo. Оновлено

П'ятниця, 23 жовтня 2009, 14:11

Співвласник Приватбанку Ігор Коломойський продав 11,551 млн. акцій гірничорудної компанії Ferrexpo з активами в Україні, що скоротило його пряму частку в ній до 4,9267%.

Про це йдеться в біржовому повідомленні Ferrexpo.

Разом з тим, відповідно до повідомлення, продовжує діяти угода між Ralkon Commercial Limited, на 100% підконтрольною Коломойському, і Fayver Properties Inc., на 100% підконтрольною його партнеру по Приватбанку Геннадію Боголюбову, про спільне голосування акціями Ferrexpo.

Їх об'єднаний пакет тепер складає 8,3625%, тоді як на кінець березня 2009 року акціонери Приватбанку контролювали понад 10% Ferrexpo.

Реклама:

Як повідомлялося, останній раз Коломойський придбав великий пакет акцій Ferrexpo у розмірі 20 млн. штук в кінці вересня 2008 року, коли їхня ціна становила близько 1 фунта стерлінгів, його партнер Боголюбов купував їх у березні 2009 року майже вдвічі дешевше, тоді як останнім часом котирування виросли до рівня 1,7 фунта.

Ferrexpo plc котирується на Лондонській фондовій біржі з червня 2007 року. 51% акцій компанії володіє український бізнесмен Костянтин Жеваго.

Видання "Дело" повідомляє, що викупили акції в рівних частках банки JP Morgan, Citigroup і Morgan Stanley. Продавцем цінних паперів виступив партнер Костянтина Жеваго, другий найбільший акціонер Ferrexpo - чеський бізнесмен Зденек Бакала.

Суму, яку він отримав за цінні папери, сторони не розголошують.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!