Депутати підправили "антикризовий" закон

Четвер, 22 жовтня 2009, 20:39

Верховна рада виправила неточності в законі №3585, прийнятому з метою подолання негативних наслідків фінансової кризи у фінансово-банківській системі в частині віднесення до валових витрат 100% страхового резерву банків.

За таке рішення проголосували 380 народних депутатів, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Виправленнями передбачено, що до складу валових витрат для банків включаються 100% сукупного розміру страхового резерву, а для небанківських фінансових установ - 80% сукупного страхового резерву на період не з 1 січня 2009 року до 31 грудня 2010 року, як це було передбачено раніше, а на період з 1 січня 2009 року до 1 січня 2011 року.

Перед голосуванням щодо цього законопроекту народний депутат від НУНС Юрій Кармазін зазначив, що хотів би почути від голови Верховної ради, чому подібні помилки були допущені, хто за це покараний і що зроблено для того, щоб надалі подібних помилок не було.

Реклама:

У свою чергу, Володимир Литвин зазначив: "Шановні народні депутати, покарати депутата можна тільки одним - суворої подякою".

Він також повідомив, що закон, прийнятий парламентом 23 червня 2009 року, до цього часу не виправлений і не направлений на підпис президента у зв'язку з тим, що протягом тривалого часу робота Верховної ради була заблокована.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!