Глави "Газпрому" і "Нафтогазу" домовилися про роботу української "труби"

Четвер, 22 жовтня 2009, 20:34

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер у четвер провів переговори з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу "Газпрому".

"На зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з майбутнім проходженням осінньо-зимового максимуму газотранспортною системою України", - йдеться у повідомленні.

Зустріч пройшла в продовження засідання правління "Газпрому", присвяченого готовності виробничих підрозділів компанії до періоду пікових навантажень взимку 2009-2010 роки, підкреслюється в повідомленні.

Реклама:

Як відомо, структура споживання газу в Україні така, що її газотранспортна система в зимовий період працює за принципом заміщення: газ, який надходить з Росії, споживається в індустріально розвинених східних областях, і натомість до Європи подається газ з побудованих ще в СРСР гігантських підземних сховищ на заході країни.

У зв'язку з цим для підтримки безперебійного транзиту російського газу Україні необхідно мати достатні запаси газу в підземках.

На початку тижня Дубина заявив, що зараз в ПСГ України закачано 26,3 млрд. кубометрів газу; до кінця місяця може бути розміщено ще 1-1,5 млрд. кубометрів газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!